Οι μαθητές ανακυκλώνουν

Το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Β΄ Αθήνας και συμμετείχε στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Δ/νση Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου του Υπουργείου Μεταφορών, με γενικό θέμα «Οι μαθητές ανακυκλώνουν».

Στόχος της ημερίδας ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να ενημερωθούν και προβληματιστούν για τις αιτίες και τους κινδύνους που απορρέουν από την κακή διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων. Να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική και οικονομική αξία της ανακύκλωσης. Να ευαισθητοποιηθούν στη λήψη μέτρων και να υιοθετήσουν την ανακύκλωση ως καθημερινή πρακτική και στάση ζωής, συνειδητοποιώντας ότι η καθαριότητα του σχολείου, της γειτονιάς και της περιοχής τους είναι υπόθεση πρώτα ατομική και μετά κοινωνική.

Έτσι, επτά (7) μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας επέλεξαν το θέμα «Ο ρόλος του πολίτη στην ανακύκλωση», συνεργάστηκαν και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους, με τη βοήθεια της υποδιευθύντριας κ. Μόσχου, σε video το οποίο και παρουσίασαν στην ημερίδα.