Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ 2020-2022

Λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ – Σχέδιο «Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων ΚΑ229», Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης ERASMUS+, το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων συμμετέχει ως εταίρος σε διετές πρόγραμμα με κωδικό ταυτοποίησης Ε10240921.

Διαβάστε Περισσότερα…

Διαδικτυακή Χριστουγεννιάτικη γιορτή 23/12/2020

Το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, πραγματοποίησε φέτος την Χριστουγεννιάτικη  γιορτή με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, προσαρμοσμένο στις περιστάσεις της  πανδημίας. Η γιορτή έγινε την Τετάρτη 23/12/2020 στις 9:30 π.μ., διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex και την παρακολούθησε το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Μπορείτε να δείτε εδώ το στολισμένο σχολείο μας!!!

Φιλανθρωπική δράση μαθητών μας

Αρκετοί μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμα Αγάπης και συγκέντρωσαν, εν όψει των Χριστουγέννων, τρόφιμα και είδη καθαριότητας για τα παιδιά που φιλοξενεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Μελίσσια.

Η κίνηση αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς των μαθητών μας μάς γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία. Τους συγχαίρουμε, γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες έδειξαν την ευαισθησία τους και προσέφεραν χαρά και ανακούφιση σε συνομηλίκους τους που το έχουν ανάγκη. Η δράση πραγματοποιήθηκε με συνεργασία της Διεύθυνσης του σχολείου και του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

4 Ενημερωτικά Φυλλάδια από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Δείτε τα 4 ενημερωτικά φυλλάδιο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

Οδηγίες προς ανήλικους για προστασια στο διαδίκτυο.

Οδηγίες προς ανήλικους για την προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Οδηγίες για την προστασία από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Οδηγίες για την προστασία από την ενδοοικογενειακή βία.

 

 

 

 

Κάλεσμα Αγάπης για τα Χριστούγεννα

Πλησιάζοντας οι Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων η σκέψη μας στρέφεται και σε εκείνους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και στερούνται βασικών αγαθών. Είναι ευκαιρία, να αποδείξουμε όλοι την Ανθρωπιά,την Αγάπη και την Αλληλεγγύη μας.

Διαβάστε περισσότερα πως μπορείτε να βοηθείσετε.

Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολ.έτος 2020-21 (και με Τηλεκπαίδευση)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σύμφωνα με το 156902/Δ2/17-11-2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ., πρόκειται να οργανωθούν και να λειτουργήσουν τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχ. έτος 2020-21». Η Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

Σύμφωνα με τη 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β΄ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς αφού συμπληρώσουν και υπογράψουν μέσω gov.gr την αίτηση («κατεβάστε» την από τον παρακάτω σύνδεσμο) να την αποστείλουν στο σχολείο
μέσω email  (mail@1gym-meliss.gr)  μέχρι τη Δευτέρα, 30-11-2020.

Υπόδειγμα Aίτησης Δήλωσης Μαθημάτων 2020-2021

Επέτειος Πολυτεχνείου ,17η Νοέμβρη

«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Τρεις απλές λέξεις  κατάφεραν να συμπυκνώσουν ό,τι διαχρονικά,  έχει ανάγκη  μια κοινωνία για να μπορεί να προοδεύει. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει.Παραμένει διαρκής υπενθύμιση ότι τίποτα από όσα έχουν κερδηθεί, με κόπο και θυσίες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.Με τη μνήμη του χθες, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, είναι χρέος και ευθύνη μας, ενωμένοι, να δουλέψουμε συλλογικά για την προαγωγή της Παιδείας στη χώρα μας. Γιατί η Παιδεία εγγυάται τη Δημοκρατία και την Πρόοδο ενός τόπου.

Φέτος, γιορτάσαμε την επέτειο με διαφορετικό τρόπο. Μας δόθηκε όμως η ευκαιρία, στον καθένα χωριστά και σε όλους μαζί, να αναλογιστούμε το χρέος μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη τον καινούριο αόρατο εχθρό που απειλεί την Υγεία και τη Ζωή μας.