Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολ.έτος 2020-21 (και με Τηλεκπαίδευση)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σύμφωνα με το 156902/Δ2/17-11-2020 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ., πρόκειται να οργανωθούν και να λειτουργήσουν τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Ενισχυτική διδασκαλία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχ. έτος 2020-21». Η Ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/τριών στην Ενισχυτική Διδασκαλία αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

Σύμφωνα με τη 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β΄ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς αφού συμπληρώσουν και υπογράψουν μέσω gov.gr την αίτηση («κατεβάστε» την από τον παρακάτω σύνδεσμο) να την αποστείλουν στο σχολείο
μέσω email  (mail@1gym-meliss.gr)  μέχρι τη Δευτέρα, 30-11-2020.

Υπόδειγμα Aίτησης Δήλωσης Μαθημάτων 2020-2021

Επέτειος Πολυτεχνείου ,17η Νοέμβρη

«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Τρεις απλές λέξεις  κατάφεραν να συμπυκνώσουν ό,τι διαχρονικά,  έχει ανάγκη  μια κοινωνία για να μπορεί να προοδεύει. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συνεχίζει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει.Παραμένει διαρκής υπενθύμιση ότι τίποτα από όσα έχουν κερδηθεί, με κόπο και θυσίες, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.Με τη μνήμη του χθες, αλλά και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, είναι χρέος και ευθύνη μας, ενωμένοι, να δουλέψουμε συλλογικά για την προαγωγή της Παιδείας στη χώρα μας. Γιατί η Παιδεία εγγυάται τη Δημοκρατία και την Πρόοδο ενός τόπου.

Φέτος, γιορτάσαμε την επέτειο με διαφορετικό τρόπο. Μας δόθηκε όμως η ευκαιρία, στον καθένα χωριστά και σε όλους μαζί, να αναλογιστούμε το χρέος μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αλληλεγγύη τον καινούριο αόρατο εχθρό που απειλεί την Υγεία και τη Ζωή μας.

Γιορτή επετείου 28ης Οκτωβρίου

Με ιδιαίτερο τρόπο γιορτάσαμε φέτος την επέτειο της Εθνικής εορτής της 28 ης Οκτωβρίου  1940.
Τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, αποδώσαμε τις τιμές  που αρμόζουν στους ήρωες της γενιάς του ΄40.

Διαβάστε  περισσότερα:

https://drive.google.com/file/d/1R__u6vkZym5LidUmQ2K0uY5_mfEJzahb/view?usp=sharing

Μαθητικό 15μελές Συμβούλιο για το Σχ.έτος 2020-2021

Συγχαίρουμε τους μαθητές που εκλέχτηκαν στα 5-μελή συμβούλια των τμημάτων και στο 15-μελές συμβούλιο των μαθητών του σχολείου μας και τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο Έργο τους.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Τελικά αποτελέσματα εκλογών για το 15μελές συμβούλιο:

https://drive.google.com/file/d/1T-67Ki3RX9grN7KauSA7cTHpeC5SZHUl/view?usp=sharing

1η Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων/Κηδεμόνων

Την  Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η 1η Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων/Κηδεμόνων με  τη Διευθύντρια και τους καθηγητές του σχολείου.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ενημέρωσε επιστημονικά για θέματα Covid-19 η κ. Δέσποινα Μερμίρη, Ιατρός Πνευμονολόγος, Δ/ντρια και υπεύθυνη ειδικής μονάδας αναπνευστικών και αλλεργικών νοσημάτων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Δείτε  την παρουσίαση.

 

Τέλεση Αγιασμού, 14-9-2020

Τη  Δευτέρα, 14-9-2020, τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας ιδιαίτερης   σχολικής χρονιάς 2020-21, στο προαύλιο του σχολείου μας παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Όλοι φορούσαν μάσκα και τηρήθηκε το μέτρο της απόστασης που οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά με Δύναμη και Πρόοδο!