Τέλεση Αγιασμού, 14-9-2020

Τη  Δευτέρα, 14-9-2020, τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας ιδιαίτερης   σχολικής χρονιάς 2020-21, στο προαύλιο του σχολείου μας παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Όλοι φορούσαν μάσκα και τηρήθηκε το μέτρο της απόστασης που οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά με Δύναμη και Πρόοδο!

 

 

Προγραμματισμός για τη Δευτέρα, 14-9-2020

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11:30, στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Όλοι οι μαθητές παρακαλούνται να προσέλθουν στο χώρο του σχολείου με τη μάσκα τους και τη σχολική τους τσάντα για την παραλαβή των βιβλίων.

Οι μαθητές της Γ ́ τάξης θα προσέλθουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις 10:30, προκειμένου να πάρουν τα βιβλία. Θα προσέρχεται ένα-ένα τμήμα στην αίθουσα «Ιωάννης Κοντός» με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Στη συνέχεια μπορούν να τα αφήσουν στις αίθουσές τους που είναι στον 1ο όροφο και θα παραμείνουν στο προαύλιο μέχρι την ώρα του Αγιασμού.
Οι μαθητές των Α ́ και Β ́ τάξεων θα προσέλθουν στις 11:15 και θα παραμείνουν στο προαύλιο.
Στις 11:30 θα τελεστεί ο Αγιασμός παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι μαθητές θα παρευρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις όπως φαίνεται εδώ. Θα εποπτεύονται από εκπαιδευτικούς.
Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές της Γ ́ τάξης, αφού πάρουν τις τσάντες τους, θα αποχωρήσουν και οι μαθητές των Α ́ και Β ́ τάξεων θα παραλάβουν τα βιβλία. Οι μαθητές της Β ́ τάξης θα προσέρχονται ανά τμήμα στην αίθουσα «Ιωάννης Κοντός»,με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού. Οι μαθητές της Α ́ τάξης θα παραλάβουν τα βιβλία στο αίθριο. Για τους νεοεισερχόμενους μαθητές τα βιβλία είναι ήδη σε τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Επειδή είναι αρκετά, θα βοηθούσε αν τα μοιράσουν και στη δική τους σχολική τσάντα.
Για την παραλαβή των βιβλίων οι παλιοί μας μαθητές θα προσέρχονται σύμφωνα με τα περσινά τους τμήματα ενώ οι νεοεισερχόμενοι θα ακούνε από το μικρόφωνο το όνομά τους, ανά τμήμα.
Οι συνοδοί γονείς και κηδεμόνες παρακαλούνται όπως παραμείνουν εκτός του σχολικού χώρου.
Την Τρίτη, 15-9-2020, όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν στις 8:10-8:15 πάντα με τη μάσκα τους, το ατομικό παγούρι/μπουκάλι νερού και ένα τετράδιο με στυλό. Ώρα έναρξης των μαθημάτων 8:15. Θα πάρουν πρόγραμμα για την τρέχουσα εβδομάδα και θα αποχωρήσουν μετά το 5-ωρο. Ώρα αποχώρησης 12:30.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα έχουμε διαφορετικά διαλείμματα. Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας φαίνεται εδώ.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά, με Υγεία, Πρόοδο και Ασφάλεια!

Από τη Διεύθυνση

 

Αποχώρηση Χαϊμαντά και Θεοδωρόπουλου

Μετά από 26 χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων για τον πρώτο και μια και τελευταία χρονιά στο σχολείο μας για τον δεύτερο, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε όχι τους ανθρώπους, αλλά την ιδιότητα, αυτή του δασκάλου που μας κράτησε εδώ μαζί και έγινε αφορμή για τα ανέμελα, καμιά φορά κι ανήσυχα χρόνια, αφορμή για φιλίες που ρίζωσαν και άνθισαν και άλλες επιπόλαιες που ανεμοσκόρπησαν.

Σας ευχαριστώ όλους σας!

Ευγενική προσφορά

Ο Δήμος Πεντέλης, μέσω της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δώρισε στο σχολείο μας, 10 tablets και 2 κάρτες σύνδεσης Internet, προκειμένου να στηριχθούν μαθητές που τα είχαν ανάγκη. Έτσι, εξασφαλίστηκαν ίσες ευκαιρίες στους μαθητές μας στη διαδικασία της ηλεκτρονικής μάθησης και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το διάστημα της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας από τον Covid-19.

Επίσης, για τον ίδιο σκοπό και βάσει της ΑΠ ΓΔ2/49454/28-4-2020 απόφασης του Υ.ΠΑΙ.Θ. «περί κατανομής δωριζόμενων αγαθών της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού»», δόθηκαν άλλα 4 tablets.

Η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων ευχαριστεί θερμά τους δωρητές για την ευαισθησία τους και την ευγενική αυτή προσφορά τους.