Ευγενική προσφορά

Ο Δήμος Πεντέλης, μέσω της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δώρισε στο σχολείο μας, 10 tablets και 2 κάρτες σύνδεσης Internet, προκειμένου να στηριχθούν μαθητές που τα είχαν ανάγκη. Έτσι, εξασφαλίστηκαν ίσες ευκαιρίες στους μαθητές μας στη διαδικασία της ηλεκτρονικής μάθησης και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το διάστημα της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας από τον Covid-19.

Επίσης, για τον ίδιο σκοπό και βάσει της ΑΠ ΓΔ2/49454/28-4-2020 απόφασης του Υ.ΠΑΙ.Θ. «περί κατανομής δωριζόμενων αγαθών της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού»», δόθηκαν άλλα 4 tablets.

Η σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων ευχαριστεί θερμά τους δωρητές για την ευαισθησία τους και την ευγενική αυτή προσφορά τους. 

Χρυσό μετάλλιο!

Συγχαίρουμε θερμά τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης του σχολείου μας, Μαργαρίτα Φραγκουλοπούλου, που κατέκτησε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μέτρα ελεύθερο, στους χειμερινούς αγώνες νοτίου Ελλάδας, βελτιώνοντας το προσωπικό της ρεκόρ κατά 44 δευτερόλεπτα. Η νέα επίδοση (18:00:90) αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα στην κατηγορία των κορασίδων (κορίτσια γεννημένα το 2004 και το 2005) και ταυτόχρονα την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στα κορίτσια του 2005, βάζοντας έτσι τη Μαργαρίτα στις επίλεκτες κολυμβήτριες στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!

Συμμετοχή στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 6ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό  Συνέδριο που διεξήχθη στη Βενετία από τις 28 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Δεκεμβρίου 2019 και είχε ως θέμα: “Η Ιστορία συναντά τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Τεχνολογία: Ο Άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στο σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο”.

διαβάστε περισσότερα

Κωστής Παλαμάς: Πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο

Οι μαθητές του Α1, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο Πανελλήνιο Μαθητικό συνέδριο για τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά. Την Παρασκευή, 24-1-2020, βρέθηκαν στο Κολλέγιο Αθηνών μαζί με μαθητές από άλλα σχολεία της Ελλάδας και παρακολούθησαν το αφιέρωμα στον ποιητή. 

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τον έλληνα ποιητή και πεζογράφο και στη συνέχεια αποτύπωσαν τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους σε poster με το οποίο στήριξαν τη συμμετοχή τους στο συνέδριο. Εικονίζεται ο ποιητής με το στοχαστικό του βλέμμα και η χαρακτηριστική του υπογραφή που συμπληρώνει κάθε έργο του!