Αγιασμός στο σχολείο μας 13-9-2021

Τη Δευτέρα, 13-9-2021, τελέσθηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22, στο προαύλιο του σχολείου μας παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Όλοι με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τις βεβαιώσεις αρνητικού αποτελέσματος self test ή rapid test, με μάσκα και τηρώντας αποστάσεις, όπως οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν.
Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά με Δύναμη και Πρόοδο!

Δελτίο Τύπου ΥΠΑΙΘ για το άνοιγμα των σχολείων

07-09-21 Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Πλέον, όμως, έχουμε και το εμβόλιο, ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην COVID-19. Παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμη εμβολιάσει τα παιδιά τους να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον ιό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων: https://www.minedu.gov.gr/news/49873-2-9-2021-emvoliasmos-enanti-tou-koronoioy-sars-cov-2-paidion-kai-efivon-synitheis-erotiseis-apantiseis-sxetika-me-to-emvolio

Καλή Σχολική Χρονιά

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με Υγεία, Ασφάλεια και Πρόοδο.

Παρακαλούμε όπως ολοκληρώσετε (όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει) την εγγραφή των μαθητών/τριών της Α΄ τάξης και την ανανέωση εγγραφής των μαθητών/τριών των Β΄ και Γ΄ τάξεων.

Η αποστολή των αντιστοίχων εντύπων προτείνουμε να γίνει ηλεκτρονικά. Στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό μπορείτε να τα φέρετε στο σχολείο μέχρι και την Παρασκευή 10-9-2021, 8:30 – 13:30.

Από τη Διεύθυνση

Θερινή λειτουργία του σχολείου

Κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο

το σχολείο θα είναι ανοικτό 

κάθε Τετάρτη  8:30 π.μ. – 14:00 μ.μ.

 Ευχόμαστε σε όλους ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!!!

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Για τους γονείς των μαθητών μας που θα φοιτήσουνστην Β’ και Γ’ Γυμνασίου

Για την επανεγγραφή του παιδιού σας στην επόμενη τάξη για το σχ. έτος 2021 – 22 παρακαλούμε να συμπληρώσετε και  να υπογράψετε την Υπεύθυνη Δήλωση επιβεβαίωσης των στοιχείων σας.

Σας προτρέπουμε να εκδώσετε και να αποστείλετε τη δήλωσή σας ηλεκτρονικά μέσα από το gov.gr .Για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής δήλωσης αντιγράψτε, επικολλήστε και συμπληρώστε μόνο το ξεχωριστά παρεχόμενο κείμενο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τυπώσετε τη δήλωση, να την υπογράψετε, να τη σαρώσετε (scan) και να τη στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν το βρίσκετε βολικό, μπορείτε πάντα να μας φέρετε την υπογεγραμμένη δήλωση στο σχολείο μέχρι τις 30 Ιουνίου ή μετά τις διακοπές πριν την έναρξη των μαθημάτων. 

Υπεύθυνη Δήλωση επιβεβαίωσης στοιχείων κηδεμόνα
κείμενο για αντιγραφή στο gov.gr

Ενημερωθείτε εδώ για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το πληροφοριακό σύστημα myschool και τα δικαιώματά σας

 

 

 

Για τους γονείς των νεοεισερχόμενων μαθητών μας στην Α’ Γυμνασίου

Για την εγγραφή του παιδιού σας στην Α’ τάξη του σχολείου μας για το σχ. έτος 2021 – 22 παρακαλούμε να συμπληρώσετε και υπογράψετε τα παρακάτω έγγραφα:

Σας προτρέπουμε να εκδώσετε και να αποστείλετε τις δηλώσεις α), β) και γ) ηλεκτρονικά μέσα από το gov.gr Για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής δήλωσης αντιγράψτε, επικολλήστε και ενδεχομένως συμπληρώστε μόνο το ξεχωριστά παρεχόμενο κείμενο για κάθε δήλωση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τυπώσετε τις δηλώσεις, να τις υπογράψετε, να τις σαρώσετε (scan) και να τις στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν το βρίσκετε βολικό, πάντα μπορείτε να μας φέρετε τις υπογεγραμμένες δηλώσεις  στο σχολείο μέχρι τις 30 Ιουνίου ή μετά τις διακοπές πριν την έναρξη των μαθημάτων.

α) Υπεύθυνη Δήλωση των στοιχείων του κηδεμόνα
κείμενο για αντιγραφή στο gov.gr

β) Συναίνεση για την δημιουργία μαθητικού λογαριασμού G Suite for Education
κείμενο για αντιγραφή στο gov.gr

γ) Συγκατάθεση για ενδεχόμενη ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο
κείμενο για αντιγραφή στο gov.gr 

δ) Ατομικό Δελτίο Υγείας   Συμπληρώνεται και υπογράφεται από το γιατρό και επιστρέφεται στο σχολείο η 1η σελίδα

Ενημερωθείτε εδώ για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το πληροφοριακό σύστημα myschool και τα δικαιώματά σας

 

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια

Αγαπητά μας παιδιά,Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη.
Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου στις 8:15, μετά από 3 μήνες, με ιδιαίτερη χαρά, επιστρέφουμε στο φυσικό μας χώρο το σχολείο και στα δια ζώσης μαθήματα.
Είναι ανάγκη όλοι να επιδείξουμε την απαραίτητη προσοχή και ευθύνη τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς.

1. Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

2. Το έντυπο της σχολικής κάρτας για χειρόγραφη συμπλήρωση/υπογραφή.

3. Παρακολουθήστε Video για τη  σωστή χρήση του self test.

4. Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, 9-5-2021