Διδακτική Επίσκεψη στο Παλαιό Ελαιουργείο στην περιοχή της Ελευσίνας

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Παλαιό Ελαιουργείο στην περιοχή της Ελευσίνας, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023 . Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου επισκέφτηκαν δύο εκθέσεις: Μυστήριο 17 Μελίνα και Έκθεση Goebbells.
Στην πρώτη γνώρισαν από φωτογραφίες, από στιγμιότυπα προβολών και από τον ξένο τύπο την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη. Θαύμασαν το σθένος της στους αγώνες της για τη δημοκρατία, το όραμά της για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και το πολιτιστικό έργο της με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο κέντρο της Αθήνας. Εντυπωσιάστηκαν με τα παράσημα που ξένοι ηγέτες της πρόσφεραν για την αφοσίωση και την αγάπη της για την Ελλάδα.
Στη δεύτερη έκθεση δοκίμασαν μια διαφορετική εμπειρία μιας και ήταν εμφανή τα χαρακτηριστικά της μοντέρνας τέχνης. Ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης αναβίωνε μπροστά στα μάτια των μαθητών σε μία κατασκότεινη αίθουσα, όπου στο κέντρο της η αντανάκλαση κόκκινων φώτων στο νερό του δαπέδου αναπαριστούσε τις φωτιές του Κάτω Κόσμου.
Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την εκδρομή τους με βόλτα και φαγητό στον παραλιακό δρόμο της Ελευσίνας.

Φωτογραφίες από τις εκθέσεις μπορείτε να δείτε εδώ.